Curiozitate

Monday, September 25, 2006

Mama

Din florile mamei

Era indragostita de natura, de flori. Terasa ei era plina de flori vesele, colorate, delicate si puternice in acelasi timp. Ingrijite cu toata dragostea cresteau, se scaldau in soarele fierbinte. Tata ii cumpara cate un buchet de flori proaspete in fiecare saptamana.
De 8 Martie mama venea acasa cu bratele pline de flori pe care le aseza cu drag in diverse camere. Cateva flori delicate le aranja in camera mea. O vedeam incalzindu-si privirea in florile ei incarcandu-si parca bateriile de la coloritul, vioiciunea si fragilitatea lor.
Cand plecam in vacante sau la drumuri mai lungi contempla verdeata, muntii, florile salbatice. Iar daca un animal salbatic aparea pe neasteptate scotea un sunet de surpriza amestecat cu bucurie care ne conecta pe toti cei de langa ea cu unicitatea momentului. Cand ajungeam in mijlocul naturii isi umplea plamanii cu aerul curat de parca pana atunci nu ar fi putut respira.
Ea m-a invatat sa-mi fac coronita din flori salbatice si copil fiind, imi impletea cate o coronita de fiecare data cand mergeam la "iarba verde".

0 Comments:

Post a Comment

<< Home